ABANDON - Focuri de armă la Rona de Sus

S-au tras focuri de armă la Rona de Sus pentru prinderea unor contrabandiști. Aceștia au abandonat coletele cu țigări și au fugit care încotro.

ABANDON - Focuri de armă la Rona de Sus

Polițiștii de frontieră au observat în 26 aprilie, pe direcția localității Rona de Sus, trei persoane care transportau, în spate, colete voluminoase de la linia de frontieră spre interiorul țării.

„Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora, efectuând somațiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin. Pentru reținerea persoanelor, lucrătorii noștri au executat mai multe focuri de avertisment în plan vertical, conform procedurilor legale, însă acestea tot nu s-au oprit. În cel mai scurt timp, au fost anunțate autoritățile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

La fața locului, poliţiştii de frontieră au descoperit 7 baxuri cu țigarete de proveniență ucraineană, fapt pentru care s-a luat măsura transportării acestora la sediul instituției, în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii coletelor cu țigări, s-a constatat că acestea conțin 3.228 pachete țigări, de proveniență Duty-Free, în valoare de 37.700 lei”, a declarat Iulia Stan, purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmației. 

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, întreaga cantitate de țigarete fiind ridicată în vederea confiscării. Autoritățile încearcă acum depistarea tuturor persoanelor implicate, sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.