A PRIMIT DIPLOMA - Maramureșeanca Irina Giurgiu, prima femeie din România cu licență UEFA PRO

Premieră pentru România.

A PRIMIT DIPLOMA - Maramureșeanca Irina Giurgiu, prima femeie din România cu licență UEFA PRO

Luni, 26 aprilie, absolvenții examenului pentru licența UEFA PRO, generația 2019-2020, s-au reunit pentru momentul festiv în care au primit diplomele și cardurile noi. La final, antrenorii au pășit pe noul gazon al Arenei Naționale și au renunțat pentru scurt timp la masca de protecție pentru o amintire frumoasă: o imagine de grup cu generația PRO 2019-2020.

Alături de Adrian Mutu și Mirel Rădoi, printre absolvenți se află și maramureșeanca Irina Giurgiu, prima antrenoare din România care obține această licență.

Irina Maria Giurgiu (fostă Codrea) a jucat handbal la CSȘ 2 Baia Mare, după care, la vârsta de 18 ani, a început să joace fotbal în mod organizat la AS Independența Baia Mare, în 2010. Peste doar patru ani a devenit antrenoarea echipei. Este stabilită în București de câțiva ani. În acest moment este antrenor secund al echipei naționale de senioare. De asemenea, Irina Giurgiu este coordonator pentru dezvoltarea fotbalului feminin în cadrul Federației Române de Fotbal și coordonator la echipa Dream Team București, unde se ocupă de grupele U11, U13, U15, dar și de echipa feminină din cadrul clubului.

"Am așteptat acest moment cu mari emoții și cu bucuria că visul meu a devenit realitate. Mulțumesc tuturor celor care au crezut în mine și m-au ajutat să-mi urmez visul", a scris Irina Giurgiu, pe pagina ei oficială de Facebook.

Printre cei care au primit diplomele pentru UEFA PRO se numără și Nicolae Constantin, fostul antrenor al echipei ACS Fotbal Comuna Recea.

Cei 18 absolvenți ai licenței UEFA PRO: Laszlo Balint, Florin Bratu, Octavian Chihaia, Nicolae Constantin, Nicolae Croitoru, Costin Curelea, Răzvan Erimia, Irina Giurgiu, Dorin Goian, Nicolae Grigore, Marius Măldărășanu, Adrian Mutu, Valentin Negru, Mirel Rădoi, Daniel Sima, Valentin Suciu, Dinu Todoran, Cristian Todea.

M. S.