A ANTRENAT DOAR ÎN LIGA 1 - Vasile Miriuță, dorit de CS Minaur și U 1948 Craiova

Fără contract la această oră, antrenorul maramureșean Vasile Miriuță este dorit de două echipe.

A ANTRENAT DOAR ÎN LIGA 1 -  Vasile Miriuță, dorit de CS Minaur și  U 1948 Craiova

Conform ultimelor zvonuri, CS Minaur (locul 2 în Liga 3) vrea să-l aducă pe banca tehnică a echipei, în locul lui Dorin Toma, antrenor care mai are contract cu gruparea băimăreană până în vara anului viitor.

Nu este prima dată când este dorit la CS Minaur, el fiind prezent la meciurile barajului de promovare în Liga 2 cu ACSF Recea, când a dat și indicații jucătorilor băimăreni, din tribună. Odată cu ratarea promovării, CS Minaur a abandonat pista Miriuță, dar discuțiile au fost reluate în aceste zile.

De serviciile lui Vasile Miriuță este interesată, se pare, și Universitatea 1948 Craiova, echipă aflată pe primul loc în Liga 2.

„Aflat la închisoare, Adrian Mititelu, patronul Universității 1948 Craiova, nu concepe să rateze promovarea, într-un sezon în care Rapid are evoluții oscilante, iar favoritele Petrolul și Universitatea Cluj joacă mult sub pretențiile fanilor.

Mircea Rednic, care a mai lucrat cu Mititelu în perioada 2004-2005, este favorit să ajungă la echipă, însă ProSport a aflat că mai multe nume mari sunt pe lista omului de afaceri aflat după gratii. Dacă Mircea Rednic nu acceptă oferta grupării din Bănie, următorul pe lista Craiovei este Bogdan Andone, rămas liber de contract după despărțirea de Astra. Tehnicianul a fost dorit de Olympiacos Nicosia, dar n-a ajuns la un acord cu formația din Cipru.

Cristian Pustai și Vasile Miriuță sunt și ei pe lista lui Mititelu. Fost antrenor la Mediaș, alături de care a scris istorie cu Mainz, în preliminariile Europa League, Pustai vrea să plece de la Dunărea Călărași și și-a depus memoriu pentru achitarea restanțelor financiare. Vasile Miriuță n-a mai antrenat pe nimeni din luna iunie, atunci când s-a despărțit cu scandal de FC Hermannstadt, acolo unde a fost adus spaniolul Ruben Albes”, scrie ProSport.

#Miriuță a mai antrenat doar în Liga 1 în România

Vasile Miriuță și-a început cariera de antrenor în Germania, la clubul Energie Cottbus, unde a pregătit mai intâi echipa de tineret (2010-2011), iar mai apoi formația de rezerve (2011-2013).

În România, Miriuță a pregătit doar echipe din Liga 1 și, din acest punct de vedere, este greu de crezut că va accepta să preia o formație din Liga 3. Maramureșeanul a fost antrenor al formațiilor Ceahlăul Piatra Neamț (2013), CFR Cluj-Napoca (2013-2014, 2016-2017), ASA Târgu Mureș (2015) și FC Hermannstadt Sibiu (2018-2019, 2020). 

De-a lungul carierei de antrenor, Vasile Miriuță a mai pregătit echipele de seniori ETO Gyor (Ungaria, 2014-2015), Energie Cottbus (Germania, 2015-2016) și Kisvarda FC (Ungaria, 2019).

Vasile Miriuță este născut în Baia-Sprie, în 19 septembrie 1968, și a jucat în România pentru FC Baia Mare, FC Dinamo București și Gloria Bistrița. |n strainătate a mai evoluat la ETO Gyor, Ferencvaros Budapesta, Ujpest Budapesta, Honved Budapesta (Ungaria), FC Bourges (Franța), Energie Cottbus și MSV Duisburg (Germania).

Vasile Miriuță a disputat nouă meciuri în tricoul naționalei Ungariei, pentru care a marcat un gol, în perioada 2000-2003.

M. S.

FOTO Digi Sport