5 membri ai familiei din Maramureș care răpea bărbați defavorizați au fost arestați

0
825

Cinci membri ai familiei din Maramureș suspectați că răpeau bărbați cu handicap psihic ori fără adăpost pe care îi duceau și îi exploatau la munci agricole, prin bătăi sau înfometare, au fost arestați pentru 30 de zile.

Potrivit DIICOT, în perioada mai 2019-mai 2020, mai multe persoane aparținând aceleiași familii au constituit un grup infracțional organizat, specializat în exploatarea persoanelor vulnerabile. Victimele erau obligate să presteze munci fizice, refuzul fiind tratat cu acte de violență fizică și amenințări, injurii, supunerea la umilințe și aplicarea unor tratamente degradante, înfometare. Persoanele erau lipsite de libertate în mod ilegal pentru a le împiedica să părăsească locația.

Persoanele erau răpite sau racolate din Gara Baia Mare.

„Membrii grupării infracționale au dezvoltat o practică din a se deplasa periodic pe raza Gării CFR din municipiul Baia Mare, județul Maramureș, unde, profitând de starea de vădită vulnerabilitate în care se află diverse persoane din categoria celor menționate anterior, le răpesc efectiv ori le determină în baza unor promisiuni mincinoase (falsul pretext că vor fi plătite adecvat pentru a presta munci agricole ori de îngrijire a animalelor din gospodăriile membrilor grupului infracțional) să accepte să se deplaseze cu ei la adresele acestora de domiciliu”, mai susțin procurorii antimafia.

Ulterior, după ce bărbații ajungeau la casele membrilor grupării, aceștia le rețineau actele și prin violențe fizice și verbale erau obligate să muncească până la epuizare, fără a fi plătiți, fără a fi hrăniți corespunzător și sechestrându-i în diverse anexe gospodărești.

La perchezițiile efectuate joi la domiciliile membrilor grupării din localitatea Bozânta Mică, polițiștii au descoperit într-una dintre încăperi un bărbat, care era încuiat sub lacăt din 1 iunie, fiind răpit.

Sursa: DigiFM

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here