2020 PENTRU MIRI – Nuntă pe net… sau pe altădată

1
331
297731

Anul 2020 nu oferă mirilor din Maramureș decat două variante. Fie fac nunta pe net sau… în alt an. Unii ar spune că este dată o a doua șansă mirilor, în caz că vreunul vrea să se răzgândească.

Dar, dincolo de glume, amânarea nunților aduce după sine și alte pierderi. Fotografii, videografii, DJ-ii sau unitățile de alimentație publică, toate au anul acesta un an ratat din acest punct de vedere.

Plus că este riscant să faci nuntă în plină pandemie, pentru că te-ai putea trezi că nu Îți vine nimeni, poate doar familia. Și atunci ai avea bani aruncați anapoda și o mireasă tristă pentru că nu a putut avea nunta visurilor ei. Unde mai pui și că nuntașii sunt cam strâmtorați din punct de vedere financiar, cu șomaj tehnic, poate fără locuri de muncă unii dintre ei și atunci sigur nu merg la nuntă. Și la botezuri e mai complicat anul acesta, mai ales că unii fac un botez ca și cum ar fi nuntă.

Am decis că e mai bine să o amânăm pentru anul viitor, că nu știu cum a fi anul acesta. Am plătit avansuri, vor trebui să refacem contractele, totul e dat peste cap. Unde mai pui că trebuie să refacem toate invitațiile, alți bani cheltuiți. Am vorbit deja cu echipele foto-video, cu formația, cu toată lumea implicată”, ne spune Raluca, viitoare mireasă.

La Borșa, unde iulie și august erau pline de nunți și botezuri, anul acesta este ratat. „Anul acesta totul este amânat sau anulat. Le mai dă o nouă șansă mirilor, dacă e să glumim un pic. Am avut și foarte puține stări civile, față de alți ani, trebuie să recunosc. Nunțile din iulie, august, când la noi era plin sezon, toate s-au amânat sau anulat. Nu pot să comentez mai mult pe acest subiect. Trebuia să fiu și eu naș de cununie de patru ori vara aceasta. Așa că am economisit șapte mii de euro”, a spus primarul din Borșa, Ion Sorin Timiș.

E un an 100% ratat din acest punct de vedere. Toate nunțile pe care le-am avut anul acesta au fost reprogramate pe anul viitor. Anul acesta nu avem de lucru, ca și cum un an de zile nu ai avea de lucru. În septembrie mai avem două nunți luate, dar și alea se vor amâna 100%. Toate din cauza pandemiei, toate merg mână în mană, restaurante, invitați, muzică și toate celelalte. Și, amu’ serios, cine îți vine la nuntă anul acesta? Nici botezuri nu avem anul acesta. O să fie greu pentru noi, fotografi, videografi, dar și pentru DJ-i”, ne-a declarat Kristian K, fotograf din Baia Mare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here