2 cazuri noi de COVID-19 în Maramureș

0
852
Numărul total al maramureșenilor infectați cu noul coronavirus a crescut miercuri, 13 mai, la 73, după ce s-au confirmat încă două cazuri. Totuși, județul nostru nu stă foarte rău în comparație cu altele, întrucât, în realitate, sunt numai 9 cazuri active. 62 persoane s-au vindecat, în timp ce două persoane au decedat. În ultimele 24 de ore, s-au făcut în Maramureș 91 teste.
La nivelul țării s-a depășit pragul psihologic de 16.000 de persoane (azi, total, 16.002), după ce 224 cazuri noi s-au confirmat astăzi. Numărul morților a trecut de alt prag psihologic, cel de 1.000 de persoane (azi, total, 1.016). Totuși, numărul celor vindecați în România este de 7.961.
Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 14.313 de persoane. Alte 18.980 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 277.804 de teste.
În Maramureș, sunt 141 persoane în izolarea la domiciliu, statistică ce include și membrii familiei. Sunt carantinate 469 persoane venite în țară din state amplasate în zona roșie de risc și care în conformitate cu procedurile stabilite au intrat în carantină instituționalizată, în 14 centre de carantină.
În ultimele 24 de ore, la executarea misiunilor în județ au fost utilizate 42 mijloace de mobilitate. Din punctele de trecere a frontierei de stat au fost preluate și conduse în carantină instituționalizată 32 de persoane venite din state aflate în zona roșie de risc. S-a procedat la verificarea a peste 200 de persoane cu privire la respectarea măsurilor prevăzute de ordonanțele militare.
De asemenea, au fost verificate peste 110 societăți comerciale, dar și peste 30 de persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse pe perioada stării de urgență. Pentru nerespectarea prevederilor legislației în vigoare au fost confiscate bunuri materiale în valoare de 123 lei.
S-au aplicat 34 de sancțiuni contravenționale în valoare de 27100 lei pentru nerespectarea prevederilor legislației în vigoare. În perioada executării misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate contravențional două persoane care nu au respectat interzicerea deplasării în afara locuinței/ gospodăriei, în conformitate cu prevederile Ordonanței Militare nr.3/2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here