Concert de muzică cultă la Breb

0
36

Duminică, 15 august 2020, va avea loc un eveniment cultural la Breb. Începând cu ora 18.00, vor urca pe scena “Casei din Vale” Breb “Ceterașii din Breb” și “Coconii din Breb”. Aceștia vor susține o serie de “hori moroșenești”.

De la 20.15 va susține un concert violoncelistul Adrian Naidin. În cadrul concertului de la Breb, violoncelistul va oferi publicului un moment de Bach, canzonete, interpretări folclorice din Țara Lăpușului precum și piese din compoziția proprie.

Despre Adrian Naidin

Adrian Naidin este un clujean născut la 23 aprilie 1974. Sub îndrumarea profesoarei Gabriela Todor, s-a format ca violoncelist urmând cursurile Liceului de Muzică “Sigismund Toduță”. Apoi a absolvit Academia de Muzică “Gheorghe Dima” Cluj Napoca, secția violoncel și muzică de cameră. În 1998 a debutat ca artist la Opera din Cluj Napoca. În 2001 devine membru al Orchestrei Naționale Radio din București. Adrian Naidin a susținut numeroase concerte cu specific folcloric românesc și nu numai, atât în țară cât și peste hotare. Adrian a colaborat cu Phoenix, Damian Drăghici, Ion Caramitru și alții. Alături de muzicianul american Moby și pianistul român Raul Kusak, Adrian Naidin a lucrat, în 2012, la coloana sonoră a filmului “The Necesary Death of Charlie Countryman”.

“Am fost de foarte multe ori în Maramureș. Am vizitat Săliștea, Dragomirești și Săpânța. De aici îmi găsesc inspirația în foarte multe piese ce le compun. Cum să nu merg la Breb, când o parte din muzica mea își are inspirația din Maramureș? Mi-a fost dor să vin în Maramureș. Când eram mic mergeam la colindat adesea în Maramureș. Am ales să transpun muzica populară, ancestrală în muzică cultă, fără a o distruge. Dacă jazz-ul, rock-ul și folk-ul pot să preia muzica tradițională, atunci aceasta poate fi prelucrată și în muzica orchestrală. George Enescu a fost deschizătorul de drumuri la acest capitol. Prin muzica ce o cânt doresc să păstrez vie identitatea și gândirea românească”, a declarat artistul Adrian Naidin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here