DIN CAUZA PANDEMIEI – Lipsa hidroterapiei și a înotului la persoanele cu afecțiuni fizice

0
16

O terapie extrem de benefică în recuperarea persoanelor cu afecțiuni fizice, a cărui lipsă o simt cei de la Asociația Esperando, este hidroterapia.

Înainte de declanșarea pandemiei, terapeuții mergeau o dată pe săptămână cu beneficiarii la un bazin, unde făceau atât programe de hidroterapie personalizate și adaptate fiecărui caz în parte, cât și ședințe de înot adaptat. Dincolo de latura de sănătate, antrenamentele urmau să aducă și participarea la un concurs internațional în Turcia, care a fost suspendat din cauza pandemiei.

“Ședințele de hidroterapie se realizau cu toți beneficiarii, iar ședințele de înot adaptat se realizau cu șase tineri cu afecțiuni fizice, înscriși în proiectul european <<Real- Reserve a Lane for the Disabled>>, cu scopul principal de a-i învăța să înoate. Tinerii participanți în proiect urmau să se antreneze săptămânal până în luna octombrie a acestui an, când ar fi trebuit să participe la un concurs internațional, organizat în Turcia. Din păcate, datorită situației actuale la nivel mondial, întreaga activitate a fost suspendată. Lipsa acestor activități se vede la beneficiarii noștri, deoarece capacitatea lor fizică a scăzut considerabil”, scriu reprezentanții Asociației Esperando pe pagina de Facebook.

Activitățile nu pot fi reluate în momentul de față, din motive de precauție și grijă pentru toți. Terapeuții asociației sunt de părere că, în momentul reînceperii activităților, acestea vor trebui reluate aproape de la zero.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here