NIMIC NU E SIGUR – Încă se caută soluții pentru începerea anulul școlar

1
98

Ministrul Sănătății, Monica Anisie afirmă că la nivelul ministerului sunt luate în calcul trei scenarii pentru reluarea cursurilor în anul școlar și universitar 2020-2021.

Unul dintre acestea prevede reluarea cursurilor în școli, după modelul clasic, dar cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului. A doua variantă presupune prezența elevilor și a studenților prin rotație la cursuri în timp ce colegii urmăresc cursurile de acasă, iar al treilea scenariu prevede continuarea cursurilor online.

Varianta prin rotație, luată în calcul de elevi

Dan Cătălin din Baia Mare ar dori să se ia în calcul a doua variantă propusă de Anisie, aceea de a merge elevii la școală prin rotație. „Cel mai bine pentru mine ar fi să mergem pe rând. Consider că așa am avea posibilitatea să trecem fiecare prin clasă, iar acolo se învață mai mult decât acasă. În plus e mult mai sigur dacă mergem pe rând, suntem mai puțini, dar în același timp avem fiecare posibilitatea să învățăm live de la profesor. Eu, de exemplu, m-am descurcat mult mai greu să învăț online. Am reușit, până la urmă, să termin cu bine, dar se simte o diferență când ești la școală. Personal, decizia asta mi se pare cea mai potrivită”, spune băiatul de 13 ani, din Baia Mare.

Un alt elev de 17 ani își dorește reluarea cursurilor normale în școli

„Îmi doresc să începem școala normal, deoarece îmi este dor de profesori, de colegi, de prieteni. Pentru mine este și an terminal și ar fi foarte important să fim prezenți fizic. În primul rând pentru cursuri, în al doilea rând pentru atmosfera aceea din ultimul an de liceu. Este o amintire unică în viață cu care nu te mai întâlnești niciodată. Facultatea o poți face de câte ori dorești, dar liceul este unic. În concluzie consider că prima variantă este cea mai potrivită pentru noi, aceea de a merge la școală fizic cu măsurile de prevenire specifice”, spune Răzvan Marc.

Și studenții vor să înceapă școala normală

Adriana Roman este studentă la Centrul Universitar Nord din Baia Mare, în cadrul Facultății de Inginerie. Aceasta ne-a mărturisit că și ea își dorește să înceapă școala normală, în cel mai rău caz prin rotație, dar varianta online este exclusă. „Eu sunt pentru prima variantă luată în calcul de Ministerul Educației. Vreau să începem școala normal, prin prezența noastră și a profesorilor în sala de curs. Să ne reîntâlnim cu toții, colegi, profesori. Oricum suntem distanți peste tot, pe stradă, la terase, măcar la școală să simțim că suntem împreună. Prezența în clasă contribuie foarte mult și la notele noastre. Acasă nu te poți concentra atât de bine ca și în clasă. Dacă varianta asta nu este posibilă, măcar s-o ia atunci în calcul pe a doua. Să mergem pe rând la ore, e ok și așa. Varianta școlii online nu o văd potrivită pentru studenți, și nici pentru elevi. Acasă nu toată lumea are condiții de a urmări cursurile în mediul virtual”, spune Adriana Roman, de 25 de ani.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here