17 AUGUST – Ziua cumpărării lucrurilor ieftine și vechi

0
65

Astăzi, 17 august, este ziua Internațională a cumpărării lucrurilor ieftine și vechi. Ziua de astăzi este dedicată cumpărăturilor antice, cum sunt obiectele vechi, expuse în târgurile de antichități. Este vorba, probabil, de un număr restrâns de persoane care prețuiesc lucrurile vechi și le cumpără.

Bianca Bojthe face parte din categoria tinerilor îndrăgostiți de istorie și de obiecte vechi, de la cărți, până la vase din lut sau tablouri.

„Nu știam că în 17 august este ziua internațională a cumpărării lucrurilor vechi. De obicei îmi cumpăr, adesea, când văd ceva și îmi place, din drumeții, vacanțe, târguri. Mi-a plăcut de mică istoria. Am fost curioasă mereu de unde venim, care este istoria omenirii, cine au fost străbunii noștri etc. Astfel de curiozități m-au provocat să caut, să cercetez și să descopăr singură adevărul. Pe lângă istorie, am o deosebită pasiune pentru tot ce e vechi. Îmi place foarte mult să răsfoiesc cărțile vechi. Paginile lor au un miros care mă duce cu gândul în altă lume. Iubesc gustul sarmalelor gătite în oală de lut, îmi place culoarea bacnotelor vechi, sunetul monedelor și forma monedelor antice etc. Toate aceste lucruri mă atrag, chiar dacă sunt un copil născut după ’90, dragostea pentru antichitate face parte din viața mea”, spune tânăra de 25 de ani.

Andreea nu e încântată de lucrurile vechi, dar îi plac lucrurile noi care imită formele vechi.

„Îmi place mult să fac cumpărături pentru casă. Recunosc că nu păstrez obiectele vechi, îmi plac lucrurile noi, care îmi dau impresia de proaspăt și de curat. Dar pot spune că anumite modele, forme sau motive preluate de la cele vechi mă încântă. Au un aspect și o însemnătate aparte”, spune Anca Pop, din Baia Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here