DE AZI – Tarife majorate la Permise și Înmatriculări

0
168

Vești nu tocmai bune pentru maramureșenii care vor permis auto. Începând cu data de azi, 17 iunie, în cadrul Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Maramureș se vor modifica tarifele pentru două tipuri de documente.

Este vorba despre eliberare permis de conducere, care va costa 89,00 lei (TVA inclus), respectiv eliberare certificat de înmatriculare – 49,00 lei (TVA inclus). Vechile tarife erau de 68 lei respectiv 37 lei, majorările fiind așadar de 21 lei respectiv 12 lei.

Pentru stabilirea noilor tarife a fost eliberat un aviz de către Ministerul Finanțelor Publice, în baza unor indici și coeficienți. Mai exact, autoritățile au anunțat că pentru stabilirea noilor tarife s-a avut în vedere data ultimei majorări de preț pentru permise de conducere și certificate de înmatriculare, respectiv martie 2009, ajustate în limita indicelui prețului de consum de 135,10% înregistrat în perioada martie 2009-februarie 2020, respectiv cu indicele prețului de consum de 131,59% rezultat prin luarea în calcul a coeficientului de corecție de 0,9, care reflectă avantajul consumatotului.

Maramureșenii mai trebuie să știe că modalitățile de încasare rămân aceleași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here