Cazurile de coronavirus în Maramureș, în creștere

0
417

De când cu măsurile de relaxare se observă la nivel de județ o creștere a numărului de cazuri de coronavirus. Ultimul caz confirmat este al unei persoane din Vișeu de Jos, care s-ar fi îmbolnăvit după ce a călătorit în vecini, la Suceava.

Anunțul a fost făcut chiar de către primarul localității, Găvrilă Șimon, care a ținut să arate că Direcția de Sănătate Publică, împreună cu Poliția, efectuează ancheta epidemiologică pentru a reuși să izoleze toate persoanele care au intrat în contact cu vișeuanul infectat.

„Persoana infectată, M.D., locuiește pe strada Dispensarului Veterinar și s-a întors recent din județul Suceava. Am solicitat DSP-ului, împreună cu directorul Spitalului Vișeu de Sus, Cristi Vlad, să se efectueze teste pentru cât mai multe persoane care au avut contact cu persoana infectată, pentru a reuși să se acționeze cu promptitudine. Sperăm ca măsurile să fie eficiente și să limiteze la maxim apariția altor cazuri de infecții”, a precizat Șimon.

Vișeuanilor li se reamintește faptul că este vital să respecte măsurile de distanțare socială, “să încercăm să ne protejăm purtând mască, luând măsuri de dezinfectare a mâinilor și să fim atenți la persoanele de lângă noi.

Acesta atrage atenția că „pericolul nu a trecut. În perioada stării de urgență ne-am comportat cu toții exemplar, reușind să evităm îmbolnăvirile în Vișeu de Jos”.

Probleme sunt și la Săpânța, unde există mai multe persoane infectate. Neoficial știm de patru persoane confirmate cu noul virus, Deocamdată autoritățile au anunțat că nu este luată în calcul varianta carantinării întregii localități, însă totul depinde de modul cum evoluează lucrurile acolo. Tot oficial știm că în Maramureș avem un al treilea cadru medical infectat cu noul coronavirus. Neoficial, se spune că face parte din personalul medical din Spitalul Sighet. Mai exact trei asistente medicale, dintre care două sunt din Săpânța. Ancheta epidemiologică a fost făcută și aici, contacții direcți au fost izolați la domiciliu, vor fi testați. În secția unde a lucrat persoana bolnavă a fost făcută dezinfecția.

Tot DSP a anunțat că, din aprilie și până în 12 iunie sunt 13 persoane confirmate cu Covid-19. Important de precizat că nu avem focare de Covid-19 în Maramureș. Ultima raportare făcută arată că în Maramureș avem la acest moment 120 de îmbolnăviri de coronavirus, număr care crește de la o zi la alta.

Încă un deces în Maramureș

Conform datelor furnizate de Departamentul pentru Situații de Urgență, “în intervalul 14.06.2020 (10:00) – 15.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 17 decese (11 bărbați și 6 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Buzău, Iași, Maramureș, București, Mureș, Olt, Suceava și Tulcea”.
Dintre acestea,două decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, două decese la categoria de vârstă 50-59 ani, patru decese la categoria de vârstă 60-69 ani, cinci decese la categoria de vârstă 70-79 ani și patru decese la persoane de peste 80 de ani.
Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here