ÎN MARAMUREȘ – Absolvenții clasei a VIII-a susțin mâine Evaluarea Națională

0
35

La Evaluarea Națională din sesiunea 2-27 iunie 2020 s-au înscris 4.231 de absolvenți ai clasei a VIII-a, conform situației centralizate de Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

Examenul începe mâine,  15 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Miercuri, 17 iunie, se desfășoară proba la Matematică. 129 de absolvenți ai clasei a VIII-a vor susține joi, 18 iunie, proba la Limba și literatura maternă.

„În zilele probelor de examen, la intrarea în centrul de examen/unitatea de învățământ, cadrele medicale vor efectua triajul epidemiologic al elevilor. Fiecare centru de examen va dispune de echipamente și materiale de protecție (covorașe dezinfectante, măști de protecție, substanțe dezinfectante pentru mâini etc). În sălile de clasă examenele se vor desfășura prin stabilirea locurilor astfel încât să existe o distanță între candidați, pe rânduri și între rânduri, de 2 m unul față de celălalt”, informează reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Maramureș.

Primele rezultate vor fi comunicate marți, 22 iunie, până la ora 14 (în centrele de examen). Contestațiile pot fi depuse în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16 – 19) și 23 iunie (8– 12). Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 27 iunie.

Elevii aflați în izolare/confirmați pozitiv cu noul coronavirus vor susține probele conform unei proceduri speciale, în perioada 22 iunie – 4 iulie.

“Media generală obținută în cadrul Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial”, precizează reprezentanții ISJ Maramureș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here