10.000 de lei ajutor la naşterea primului copil

0
107
În cazul naşterii primului copil, tinerele familii din Maramureş ar urma să primească 10.000 de lei. Este o propunere venită din partea Consiliului Judeţean Maramureş, autorităţile dorind astfel să încurajeze tinerele familii să facă copii.

Proiectul „Renaşterea Maramureşului”, conform declaraţiilor făcute de către preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, prevede adoptarea unor măsuri concrete de sprijin financiar pentru familiile tinere ale judeţului, la naşterea primului copil, precum şi a unor măsuri de scutiri de impozite pentru următorii copii născuţi în familiile maramureşene. Zetea a venit cu ideea organizării unui referendum pentru ca, în cazul naşterii primului copil, tinerele familii să primească suma mai sus amintită, finanţare care poate fi acordată în urma încheierii unui parteneriat între Consiliul Judeţean Maramureş şi autorităţile locale.

” Prin contribuţii cumulate ale Consiliului Judeţean Maramureş şi ale consiliilor locale din judeţ putem susţine financiar un astfel de demers cum este şi proiectul meu de suflet, <<Renaşterea Maramureşului>>.

Pentru a beneficia de acest sprijin, condiţia ar fi ca părinţii să aibă domiciliul în Maramureş şi să fi avut un loc de muncă stabil în ultimul an, în judeţul nostru. Ne dorim promovarea familiei ca nucleu al societăţii, dar şi aplicarea unui set de măsuri concrete prin care autorităţile locale maramureşene să vină în sprijinul revenirii acasă a celor plecaţi la muncă, în vestul Europei”, a explicat Gabriel Zetea.

Acesta a mai menţionat că „mai multe state europene constituie exemple de bune practici în ceea ce priveşte programele de stimulare a natalităţii, însă acest subiect nu pare să se fi regăsit printre preocupările statului român. Acest lucru însă nu trebuie să ne descurajeze”.
#”Statul nu te ajută cu nimic”
„Nu cred, sincer, în astfel de abordări, sunt strict cu tentă politică. Nu văd de unde ar putea veni banii aceştia, mai ales că toată ziua auzim că nu avem bani, că sunt puţini şi nu ajung. Oamenii nu mai fac copii, asta e realitatea şi asta pentru că e greu să creşti un copil în ziua de azi. Statul nu te ajută cu nimic, îţi dă acel stimulent financiar, dar cam atât. Familiile tinere ar trebui ajutate cu o casă, ceva concret, că altfel nu văd cum va creşte natalitatea”, spune Raluca L.
„Da, este un stimulent financiar bun, având în vedere rata de nortalitate şi natalitate din România. Dar mă tem să nu fie doar nimic mai mult decât o altă promisiune, că doar suntem în an electoral şi atunci se scot de la naftalină tot felul de idei care să dea bine la votanţi”, adaugă Andrei B.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here